Contactinformatie

Fysiotherapeutisch Instituut Duinoord

Adres
Danckertsstraat 88
2517 TK Den Haag
Telefoon
(070) 363 24 42
E-mailadres
Maak een afspraak
Gezond aan zee De Fysiotherapeut Zorgkaart Nederland

Over ons

Missie

Wij zijn Fysiotherapeutisch Instituut Duinoord, een bevlogen en enthousiaste praktijk voor fysiotherapie, manuele therapie en haptonomie. We bieden paramedische zorg en staan voor kwaliteit, zijn gemotiveerd, betrokken en hebben veel kennis en ervaring. Ieder teamlid behandelt op zijn of haar eigen wijze en binnen diens specifieke vakgebied. Als zorgverlener en als bewegingscoach staat de bio-psycho-sociale invalshoek centraal. Wij werken, samen met de patiënt, in een informele werksfeer die gekenmerkt wordt door: resultaatgerichtheid, vertrouwen, enthousiasme en wederzijds respect.

Visie

In de snel veranderende wereld van zorg, waarin kosteneffectief werken, productie en snelheid van handelen de toon zetten, richten wij ons op kwalitatief goede zorg en tevreden patiënten. Wij investeren in onze eigen specialismen, gaan regelmatig op nascholing, werken samen met een aantal andere praktijken en medisch specialisten in de regio. Zo kunnen wij de optimale behandelkwaliteit bieden. Ons netwerk groeit en wordt sterker, dit komt de diversiteit van behandelmogelijkheden en de kwaliteit van zorg ten goede. We zijn trots op wat we doen en we werken, nu en in de toekomst, met plezier voor de mens in beweging!


Eelco Sengers

Ik studeerde fysiotherapie aan de HALO, afdeling fysiotherapie. Tijdens mijn studie maakte ik kennis met de revalidatie in het Nederlandsch Zeehospitium te Kijkduin. Direct na het behalen van mijn diploma, in 1983, kon ik daar aan de slag als fysiotherapeut. Sinds de oprichting van het kwaliteitsregister fysiotherapie, manuele therapie en het BIG register, sta ik in deze registers ingeschreven en ben ik lid van ParkinsonNet.

In 1990 behaalde ik het diploma Manuele Therapie (School voor Manuele Therapie Utrecht, methode vd Bijl) en combineerde ik mijn werk bij Sophia Revalidatie (SR) met de particuliere praktijk. Op deze manier kon ik ruime ervaring opdoen op gebied van neurologie (oa. CVA, MS, M.Parkinson), traumatologie en amputaties. Bij (uitgebreide) wervelkolomproblematiek komt de combinatie revalidatie en manuele therapie goed van pas.

In de periode van 2001-2007 omvatte het ALS-team van SR een belangrijk deel van mijn werk. De begeleiding van de ALS-patiënten in hun thuissituatie, de multidisciplinaire samenwerking en het gewaardeerd partner van het ALS-Centrum te zijn, maakte dit, voor mij persoonlijk tot een belangrijke periode.

Van 2007 tot eind 2012 werkte ik in de praktijk en als manager van de poliklinische revalidatieafdeling van SR in het Westeinde ziekenhuis (Medisch Centrum Haaglanden).

In juni 2014 behaalde ik mijn Master Specialized Physical Therapy na een verkort traject bij Avansplus in Breda. In het portfolio treft u thesis, casereport en andere opdrachten die ik voor deze opleiding maakte.

In de periode jan 2013- feb 2017 combineerde ik mijn werk op de praktijk met de functie van stafmedewerker Zorginnovatie bij het Kenniscentrum van Sophia Revalidatie. In deze functie was ik intermediair tussen Sophia, HBO en verschillende universiteiten in het kader van zorginnovatie. Daarnaast was ik betrokken bij Het SmartLab, de proefwoning, de aansluiting van het SmartLab bij de Medical Data en Fast@Home. Naast de praktijk blijf ik me inzetten voor innovatieprojecten binnen de zorg, samen met de Start-ups Cue2Walk en AdjuvoMotion


E-mail:

Jos Veldman

Ik ben afgestudeerd aan de Haagse Opleiding voor Fysiotherapie in 1974, aansluitend werkte ik twee jaar in de Ursulakliniek in Wassenaar, op de afdeling neurochirurgie, neurologie en psychiatrie.

In de periode 1976-1991 werkte ik als fysiotherapeut en later als hoofd van de afdeling fysiotherapie in Psychiatrisch Centrum Rosenburg te Den Haag en parttime als docent aan de Haagse Academie voor Fysiotherapie. In die periode heb ik ervaren hoe psychische gesteldheid en lichamelijke aandoeningen elkaar kunnen beïnvloeden.

Ik rondde in 1980 de opleiding Haptonomie af. Ik deed deze opleiding bij de grondlegger van de haptonomie in Nederland, Frans Veldman. Deze opleiding zou een belangrijke rode draad vormen in de rest mijn werk als fysiotherapeut. Ik kan, als behandelaar, patiënten het verband laten ervaren tussen lichaam, geest en gevoel (emotie). Op deze wijze is men beter in staat zelf verandering aan te brengen in het bewegen, waardoor klachten verminderen.

Tegelijkertijd zocht ik verdieping in de functies van het bewegingsapparaat en volgde de opleiding Manuele Therapie in Utrecht, methode van der Bijl. Sinds 1990 ben ik naast fysiotherapeut en haptonoom ook manueel therapeut.

Begin 1992 werd ik gevraagd lid te worden van de maatschap Fysiotherapeutisch Instituut Piët, de voorloper van onze huidige maatschap Fysiotherapeutisch Instituut Duinoord.

Fysiotherapie is als vak continu in ontwikkeling, ik heb steeds naar vernieuwingen binnen het vakgebied gezocht.

In 2010 maakte ik kennis met Dry Needling. Een methode waarbij door middel van accupunctuurnaaldjes de Triggerpoints (pijnlijke spierpunten) in de spieren behandeld. Dit is een goede aanvulling bij het oplossen van pijnklachten.


E-mail:
Ontwikkeld door 23MB