1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Contactinformatie

Fysiotherapeutisch Instituut Duinoord

Adres
Danckertsstraat 88
2517 TK Den Haag
Telefoon
(070) 363 24 42
E-mailadres
Maak een afspraak Stel een vraag Patiëntenportaal
De Fysiotherapeut Zorgkaart Nederland

Nieuws

<< Vorig bericht    Volgend bericht >>
11 november 2014

Week chronisch zieken: Voorkom en herken een beroerte.

Het Radboudumc besteedt tijdens de week van de chronisch zieken uitgebreid aandacht aan het voorkomen en herkennen van een beroerte. Op dinsdag 11 november is er een informatiestand en doen verpleegkundigen in opleiding onder begeleiding van gespecialiseerde verpleegkundigen van de polikliniek en afdeling Neurologie diverse gezondheidsmetingen. Belangstellenden zijn op die dag tussen 10:00 en 15:00 uur van harte welkom in de centrale hal bij de hoofdingang van het Radboudumc.

Cholestrol, bloeddruk en bloedsuiker meten
Cholesterol, bloeddruk en suiker zijn de belangrijkste indicatoren voor het krijgen van een beroerte. Daarom kunnen bezoekers deze ter plekke laten meten op dinsdag 11 november. Ook geven neurologieverpleegkundigen advies en voorlichting over hart- en vaatziekten en de mogelijke relatie met de leefstijl. Samen met een verpleegkundige kan een vragenlijst ingevuld worden om de leefstijl in kaart te brengen.

Geïnteresseerden kunnen zonder aanmelding binnenlopen tussen 10:00-15:00 uur, in de centrale hal bij de hoofdingang. Er zijn geen kosten verbonden aan de diverse tests.

Beroerte
In Nederland worden bijna 47.000 mensen per jaar getroffen door een beroerte, dit zijn er 126 per dag. Tien procent is jonger dan 50 jaar. In ons land leven zo’n 140.000 mensen met de gevolgen ervan, dit maakt het de belangrijkste oorzaak voor invaliditeit in ons land. Een beroerte wordt ook wel CVA genoemd en is een verzamelnaam voor een herseninfarct of hersenbloeding. Bij een beroerte gaat het in 80% van de gevallen om een herseninfarct en in de overige 20% is er sprake van een geknapt bloedvat met als gevolg een hersenbloeding. In beide gevallen worden de hersenen beschadigd en kan het leiden tot blijvende beperkingen. De gevolgen zijn niet alleen ingrijpend voor degene die het overkomt, maar ook voor de partner en naaste omgeving.

bron: https://www.radboudumc.nl/OverhetRadboudumc/NieuwsEnMedia/archief/Nieuwsarchief2014/november2014/Pages/WeekchronischziekenVoorkomenherkeneenberoerte.aspx

Ontwikkeld door 23MB