1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Contactinformatie

Fysiotherapeutisch Instituut Duinoord

Adres
Danckertsstraat 88
2517 TK Den Haag
Telefoon
(070) 363 24 42
E-mailadres
Maak een afspraak Stel een vraag Patiëntenportaal
De Fysiotherapeut Zorgkaart Nederland
Eelco Sengers

Ik studeerde fysiotherapie aan de HALO, afdeling fysiotherapie. Tijdens mijn studie maakte ik kennis met de revalidatie in het Nederlandsch Zeehospitium te Kijkduin. Direct na het behalen van mijn diploma, in 1983, kon ik daar aan de slag als fysiotherapeut. Sinds de oprichting van het kwaliteitsregister fysiotherapie, manuele therapie en het BIG register, sta ik in deze registers ingeschreven en ben ik lid van ParkinsonNet.

In 1990 behaalde ik het diploma Manuele Therapie (School voor Manuele Therapie Utrecht, methode vd Bijl) en combineerde ik mijn werk bij Sophia Revalidatie (SR) met de particuliere praktijk. Op deze manier kon ik ruime ervaring opdoen op gebied van neurologie (oa. CVA, MS, M.Parkinson), traumatologie en amputaties. Bij (uitgebreide) wervelkolomproblematiek komt de combinatie revalidatie en manuele therapie goed van pas. Ook een belangrijk deel van het aandachtsgebied Ehlers Danlos Syndroom (EDS) valt onder de wervelkolomproblematiek.

In de periode van 2001-2007 omvatte het ALS-team van SR een belangrijk deel van mijn werk. De begeleiding van de ALS-patiƫnten in hun thuissituatie, de multidisciplinaire samenwerking en het gewaardeerd partner van het ALS-Centrum te zijn, maakte dit, voor mij persoonlijk tot een belangrijke periode.

Van 2007 tot eind 2012 werkte ik in de praktijk en als manager van de poliklinische revalidatieafdeling van SR in het Westeinde ziekenhuis (Medisch Centrum Haaglanden).

In juni 2014 behaalde ik mijn Master Specialized Physical Therapy na een verkort traject bij Avansplus in Breda. In het portfolio treft u thesis, casereport en andere opdrachten die ik voor deze opleiding maakte. De rode draad in deze periode was de zoektocht naar evidentie als fundament voor het interventie beslismodel manuele therapie als behandeling van het Ehlers Danlos Syndroom (EDS).

In de periode jan 2013- feb 2017 combineerde ik mijn werk op de praktijk met de functie van stafmedewerker Zorginnovatie bij het Kenniscentrum van Sophia Revalidatie. In deze functie was ik intermediair tussen Sophia, HBO en verschillende universiteiten in het kader van zorginnovatie. Daarnaast was ik betrokken bij Het SmartLab, de proefwoning, de aansluiting van het SmartLab bij de Medical Data en Fast@Home. Naast de praktijk blijf ik me inzetten voor innovatieprojecten binnen de zorg, samen met de Start-ups Cue2Walk en AdjuvoMotion


E-mail:
BIG reg.nr. 79 03 499 6304
Ontwikkeld door 23MB