Contactinformatie

Fysiotherapeutisch Instituut Duinoord

Adres
Danckertsstraat 88
2517 TK Den Haag
Telefoon
(070) 363 24 42
E-mailadres
Maak een afspraak
De Fysiotherapeut Zorgkaart Nederland
Jos Veldman

Ik ben afgestudeerd aan de Haagse Opleiding voor Fysiotherapie in 1974, aansluitend werkte ik twee jaar in de Ursulakliniek in Wassenaar, op de afdeling neurochirurgie, neurologie en psychiatrie.

In de periode 1976-1991 werkte ik als fysiotherapeut en later als hoofd van de afdeling fysiotherapie in Psychiatrisch Centrum Rosenburg te Den Haag en parttime als docent aan de Haagse Academie voor Fysiotherapie. In die periode heb ik ervaren hoe psychische gesteldheid en lichamelijke aandoeningen elkaar kunnen beïnvloeden.

Ik rondde in 1980 de opleiding Haptonomie af. Ik deed deze opleiding bij de grondlegger van de haptonomie in Nederland, Frans Veldman. Deze opleiding zou een belangrijke rode draad vormen in de rest mijn werk als fysiotherapeut. Ik kan, als behandelaar, patiënten het verband laten ervaren tussen lichaam, geest en gevoel (emotie). Op deze wijze is men beter in staat zelf verandering aan te brengen in het bewegen, waardoor klachten verminderen.

Tegelijkertijd zocht ik verdieping in de functies van het bewegingsapparaat en volgde de opleiding Manuele Therapie in Utrecht, methode van der Bijl. Sinds 1990 ben ik naast fysiotherapeut en haptonoom ook manueel therapeut.

Begin 1992 werd ik gevraagd lid te worden van de maatschap Fysiotherapeutisch Instituut Piët, de voorloper van onze huidige maatschap Fysiotherapeutisch Instituut Duinoord.

Fysiotherapie is als vak continu in ontwikkeling, ik heb steeds naar vernieuwingen binnen het vakgebied gezocht.

In 2010 maakte ik kennis met Dry Needling. Een methode waarbij door middel van accupunctuurnaaldjes de Triggerpoints (pijnlijke spierpunten) in de spieren behandeld. Dit is een goede aanvulling bij het oplossen van pijnklachten.


E-mail:
BIG reg.nr. 69 03 526 8304
Ontwikkeld door 23MB